Tony Pastrana va sări cu Indian Scout FTR750 într-un show-tribut Evel Knievel

Posted by Ionut 17.05.2018 0 Comment(s)

 

Indian Motorcycle și Nitro Circus au anuntat un eveniment fără precedent care va consta în încercarea lui Travis Pastrana de a recrea trei dintre cele mai periculoase cascadorii ale legendarului cascador Evel Knievel, aducând astfel un tribut în onoarea acestuia. Totul se va întampla într-un show live de 3 ore transmis pe History Channel America în data de 8 iulie.

Pentru aceste cascadorii îndrăznețe, Tony Pastrana va folosi un Indian Scout  FTR750 cu care va face trei salturi: peste 53 de mașini, peste 16 autobuze și peste fântânile de la Caesar’s Palace, unde Evel Knievel aproape că și-a perdut viața în 1968.
Dacă va reuși, Tony Pastrana va fi primul om care a reușit să facă cele 3 salturi într-un interval de 3 ore, pe o motocicletă asemanatoare cu cea pe care o folosea Evel Knievel.

Indian scout FTR750 este o motocicletă de curse flat track proiectată să împingă la maxim limitele vitezei și să redefinească controlul pe două roți. Dacă privim în trecut, motocicletele pe care le folosea Knievel erau proiectate pentru scopuri similare. Totuși, acele motociclete nu erau făcute pentru salturi, așa cum nici Indian Scout nu este.

”Este foarte important să recreem trecutul sărind pe o motocicletă asemănătoare cu cea cu care a sărit Evel Knievel. Iar Indian Scout FTR 750 exact asta este, o evoluție modernă a motocicletelor flat track din trecut. Îmi oferă puterea care trebuie și se manevrează ușor, însă voi avea numai cateva zile la dispoziție să mă obișnuiesc cu ea, nemaivorbind că nu am mai sărit niciodata cu un V-Twin. Oricum, la Nitro Circus facem mereu un show de zile mari, așa că o vom face și de data asta.” – Tony Pastrana.

Indian Scout FTR750 este cu mult diferit de motocicletele ușoare motocross cu care Pastrana sare de obicei. Modelul FTR750 este dotat cu un motor puternic v-twin de 750 cc cu cilindrii puși în unghi de 53 de grade și care folosește o suspensie frontală convențională de 43 mm cu mono-amortizor reglabil Ohlins în spate. După ce și-a făcut debutul în cursele American Flat Track în 2017, Indian Scout FTR750 și-a adjudecat 14 victorii.

”Suntem extraordinar de încântați că pentru a recrea cele trei salturi istorice ale lui Evel Knievel, Travis va pilota pe Scout FTR750”, a declarat Reid Wilson- Director Marketing și Dezvoltare Produs Indian Motorcycle. ”Evel Knievel este regele de neconstestat al cascadoriilor, așadar suntem mandri că putem face parte dintr-un eveniment incredibil care omagiază moștenirea sa într-un stil atât de spectaculos.”

Va reuși oare Tony Pastrana să ducă la bun sfârșit cele trei salturi? Rămâne să aflam pe 8 iulie.

Leave a Comment