Suedezii de la Fullhouse Garage construiesc un Indian Scout Turbo în stilul anilor 1920

Posted by Manuel 12.01.2018 0 Comment(s)

Fullhouse Garage din Suedia construieşte o super motocicletă la comandă, bazată pe platforma celebrei Indian Scout. Propulsat de un motor turbo, acest Indian Scout va aduce aminte de anii 1920, însă va avea performanţele tehnice din zilele noastre.
Anders Lundgren şi Lasse Sundberg sunt creatorii lui Super Scout, cei doi declarând că modelul este un tribut adus cofondator-ului suedez al companiei Indian, Oscar Hedström.
Anders descrie senzaţia de a o pilota ca fiind “extraordinară, este ca şi cum te-ai întors în 1920 cu o rachetă între picioare”.

Dispunând de un Garrett  25 turbo răcit cu apă, Super Scout a fost construit în 2017 în atelierul lor de la Stockholm şi dezvoltă în jur de 150-200 cai putere pe roata din spate în funcţie de turbina.
“Am vrut să construim o motocicletă care rezonează cu istoria de întreceri pe motodrom organizate de  Indian, dar care în acelaşi timp să includă ultimele inovaţii tehnologice reprezentative pentru Indian aşa cum e astâzi. Modelul Scout a fost alegerea perfectă pentru a crea pe Super Scout, un omagiu adus modelelor vechi care erau aproape invincibile pe pistele de curse.” – Anders.
Motorul, pompa de combustibil, farul frontal si schimbătorul de viteze sunt de la un Scout modern, însă cadrul este construit din 3 părți. Lasse Sundberg a conceput cadrul construit manual şi spune că a fost partea cea mai dificilă, mai dificilă chiar ca montarea turbo.


Evacuarea motorului Garret 25 turbo este toată din oţel inoxidabil şi montate cât mai compact posibil pe cadru, astfel încât să nu interfereze cu liniile subţiri ale motocicletei. De asemenea propulsorul beneficiaza si de boost control.


Anders explică raționamentul care stă la modul în care s-a montat sistemul turbo: "Am vrut să oferim motocicletei putere suplimentară și să arătăm că putem combina aspectul vintage cu tehnologia modernă.
De asemenea, Super Scout are și un sistem electric impresionant. Anders a montat un ECU (engine control unit) complet programabil, fiind posibilă monitorizarea prin Bluetooth a datelor motorului și tuning prin intermediul unui iPad.
Anders este încântat de evoluţia prototipului de până acum şi estimează că în câteva luni îşi va găsi şi cumpărator. "Încă testăm motocicleta şi suntem la un pas de a finaliza ultimele reglaje ale motorului.”

 

Leave a Comment